خروج از انزوا؛ معجزه دولت یازدهم

نعمت زاده گفت: رفع حصر کشور و خروج از انزوای سیاسی و منطقه ای از اقدامات ارزشمند دولت دکتر روحانی است

محمدرضا نعمت زاده روز شنبه در نشست راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی در اراک افزود: دست و پای کشور در ابتدای فعالیت دولت یازدهم بسته بود و در چند تحریم بین المللی گرفتار بودیم. وی بیان کرد: تنها یک سال است که مسیر حرکت و توسعه در کشور هموار شده و بیش از 20 واحد سرمایه گذار خارجی در بخش صنعت به بهره برداری رسیده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در هفته های پیشین یک سرمایه گذار ایتالیایی برای ساخت ماشین آلات صنایع فولاد ایران وارد عمل شده که در این راستا تمام ماشین آلات جدیدصنایع فولاد مبارکه خریداری شده است. نعمت زاده اظهار کرد: برنامه ریزی برای مشارکت 50 درصدی سایپا کاشان با شرکت سیتروئن در دستور کار قرار گرفته و مقرر است که شرکت رنو نیز در شهرستان ساوه استان مرکزی سرمایه گذاری کند.
وی گفت: براساس چشم انداز توسعه اقتصادی تدوین شده ، برنامه ریزی ورود فناوری های نوین خودرو در بخش های مختلف از جمله موتور سازی و گیربکس در دستور کار قرار گیرد و راهبرد صادرات تبیین شود. به گفته نعمت زاده خودروهایی که هنوز وارد بازار نشده در ایران تولید می شوند و برخی از آنها در مرحله طراحی نهایی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: روز گذشته یکی از آقایان در مناظره تلویزیونی اعلام کرد که کارها از جمله درآمد افراد کم درآمد را چرا نمایشی کردید، که نفر دیگری گفت: در آن زمان یک میلیون بشکه نفت صادر می شد. نعمت زاده گفت: صادرات نفت به 2 و نیم میلیون بشکه رسیده و بودجه در مجلس اضافه شده تا توانایی این کار صورت گرفته، مگر بدون قانون می توان پول چاپ و توزیع کرد؟
وی بیان کرد: درآمدهای نفتی کشور تقریبا 2 برابر شده و طبیعی است که اقدامات ارزشمندی در راستای توسعه و خدمات به کشور و مردم به منصه ظهور برسد. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اقدامات و خدماتع دولت یازدهم ارتباطی به برنامه های نمایشی ندارد، مگر رئیس جمهوری می تواند بودجه را سه برابر کند؟ نمی دانم آیا به این مطالب آگاهی دارند و بیان می کنند یا از آن بی خبرند.
نعمت زاده گفت: مسئولان کارهای مثبت را با قوت انجام دهند و بدانید که اقدام های مثبت ماندگار است و مهم کار کردن برای رضای خداوند است. وی تاکید کرد: هر چه مسئولیت بپذیرید به همان مقدار در ثواب آن شریک هستید و این همه در قرآن کریم به اعمال صالح سفارش شده و در واقع تمام این اقدامات در دولت یازدهم، مصداق واقعی اعمال نیک است.
نعمت زاده اظهار کرد: سایپا برای خطوط تولید نیازمند واردات ورق از خارج کشور بود اما بخشی از ورق آن در فولاد مبارکه تولید شد و در نهایت هشت هزار تن ورقی که مقرر بود سایپا از خارج وارد کند، در داخل به تولید رسید. وی گفت: با این گونه اقدام ها در دولت هم رونق تولید به بخش صنعت بازگشته و هم از توان سرمایه و نیروی داخلی در جهت توسعه اقتصادی استفاده شده است و استان مرکزی نیز می تواند در این عرصه برجسته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در بررسی های انجام شده مشخص شد فردی با وجود اینکه در سال 56 بازنشسته شده اما حقوق بازنشستگی ندارد و به غلط در سال 58 این فرد بازخرید شده است. وی گفت: سال گذشته تلاش شد تا حقوق بازنشستگی و معوقات از سال 58 تا 94 برای این فرد پرداخت شود و شخصا از این فرد به جای افرادی که این اشتباه را انجام دادند، عذرخواهی کردم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کشور در بسیاری از زمینه های مختلف، استعدادهای بالقوه ای دارد و ممیز مالیاتی باید به نحوی عمل کند که صنعت رونق بیشتری داشته باشد. نعمت زاده اظهار کرد: برای اینکه صنایع صادرات محور شوند، ضرورت دارد که بحث بهسازی و نوسازی این صنایع مورد توجه قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: با تعاملی که در کشور زیر سایه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب ایجاد شده، مسئولان باید چه در این دولت و چه در دولت های آینده خدمتگزاران خوبی برای مردم و جامعه باشند. نعمت زاده تصریح کرد: بحث برنامه ششم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و این برنامه راهبردی عملیاتی برای چشم انداز چند سال آینده کشور است.
وی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی نیز از برنامه های مهم امسال است که در چند نشست در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مواردی بررسی و تصویب شد که توسط معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب با تاکید بر تداوم اقتصاد مقاومتی با رویکرد تولید و اشتغال است و اگر این 2 مولفه مورد توجه قرار گیرد سایر امور در کنار آنها حاصل می شود.
نعمت زاده بیان کرد: تمام تجارب مثبت این نظام که در حوزه اقتصاد به دست آمده چکیده ای از سیاست های بسیار ضروری است که باید با جدیت دنبال شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب پنج رویکرد اصلی اقتصاد مقاومتی را درون زایی، برون نگری، مردمی بودن، دانش بنیانی و عدالت خواهی معرفی فرمودند و این موارد مقولاتی است که در هر اقتصاد سالم و پویا باید دنبال شود. وی عنوان کرد: آلمان و ژاپن مصداق بارز تحقق اقتصاد مقاومتی هستند چرا که با وجود ویرانی های جنگ جهانی دوم تصمیم بر رونق توسعه و عمران و آبادانی کشور گرفتند.
وی گفت: در نشست ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان مرکزی، گزارش هایی ارایه شد که به حق اقدام های موثری در راستای توسعه کشور صورت گرفته است. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: آنهایی که فکر می کنند در کشور کار نشده، گزارش های دستگاه های مختلف را مطالعه کنند و تفاوت ها را ببینند.
نعمت زاده بیان کرد: تهران با وجود اینکه 30 تا 35 درصد صنعت کشور را داراست اما رتبه نخست کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و استان مرکزی نیز در این راستا جزو 10 استان برتر کشور است. وی گفت: آمارها نشان می دهد بر خلاف تبلیغات سوء که عده ای در اوایل انقلاب ابراز کردند، صنعت مکمل بخش کشاورزی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: امروز بسیاری از کشورهای مطرح صنعتی جهان از آمریکا در کشاورزی نیز شاخص های عملکردی بالایی دارند. وی بیان کرد: کشورهای آمریکایی که 30 درصد تولیدات ناخالص داخلی آنها بخش کشاورزی است، هم در فقر زندگی می کنند، هم صنعت و تکنولوژی ندارند، اما کشور آلمان که یک و 6 دهم درصد جی .دی. پی آن کشاورزی است، 27 تا 28 میلیون تن غله تولید می کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: برخی افراد اعلام می کنند که صنعت خوابیده و راکد است اما وزیر نیرو در نشستی اعلام کردند که رشد مصرف برق صنعتی کشور به 10 درصد رسیده و این نشان از تولید است. وی گفت: یک عده نمی خواهند این پیشرفت ها و کارهای انجام شده را ببینند، این افراد چه دشمنی دارند؟ این تولیدات و اقدام ها توسط فرزندان خود شما، اقوام و بستگان انجام می شود چرا نمی توانید ببینید؟
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اینجانب قبل از رای اعتماد از مجلس، برای تامین کالای اساسی کشور، ماموریتی داشتم و مدتی بعد در نشستی مشخص شد که بیشتر از چند هفته در کشور کالای اساسی در بیشتر استان ها وجود ندارد. وی بیان کرد: هم اکنون حدود سه تن گندم مازاد در کشور وجود دارد و کالاهای اساسی در تمام انبارهای خصوصی و دولتی کشور وجود دارد و هیچ کمبودی نیست و این امر جای شکر دارد یا ناشکری؟
بازدید از شرکت تولیدی یاسان، نشست با نخبگان دانشگاه صنعتی اراک، بازدید از شرکت پارس جهد و حضور در آیین تجلیل از کارآفرینان کسب و کار از دیگر برنامه های محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر یک روزه به اراک است.
استان مرکزی به عنوان چهارمین قطب صنعت کشور بیش از دو هزار و 900 واحد صنعتی فعال دارد.

 

منبع: ايرنا

کد خبر 20468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 6 =